בהיותנו בוחרים חברה לניקיון דירתנו או ביתנו, מלבד העובדה שעלינו לשים לב לניסיון, המקצועיות והותק של חברת הניקיון אותה אנו בוחרים, יש כמה דברים נוספים חשובים אליהם כדאי להתייחס, שכן ניקיון דירות מאוכלסות שונה לחלוטין מניקיון דירה אחרי שיפוץ או ניקיון דירה מקבלן.
דירה מאוכלסת היא דירה שבה כל הרהיטים כבר מוקמו במקומם: ארונות המטבח ופתרונות האחסון, שולחן האוכל, הספות ומערכות הישיבה, המיטות וארונות הבגדים בחדר השינה ובחדרי הילדים, המראות, המכשירים החשמליים, עמדת העבודה ועוד. דירה מאוכלסת היא דירה שחיים בה אנשים, במטבח מבשלים מדי יום, על המיטה ישנים, דורכים על הרצפה והשטיחים, יושבים על הספה, משתמשים במקלחת ובשירותים, בקיצור בית חי. בעוד בדירה אחרי שיפוץ תתמקד חברת הניקיון בהסרת שאריות של צבע, כתמי רובה ודבקים, ניקיון כפול של הרצפה, בדירה מאוכלסת הניקיון מתבצע בצורה שונה ועליו לכלול בעיקר ניקיון של האבק שהצטבר.
ניתן לחלק ניקיון דירות מאוכלסות לשני סוגים:
- ניקיון יסודי
- ניקיון לצורך תחזוקה
ניקיון יסודי
ניקיון זה כולל ניקוי יסודי של השטיחים או לחלופין ניקיון האבק מהרצפה ולעתים אף חידוש הרצפה על פי סוגה בין אם זה פוליש ווקס, הברקת שיש, הברקה קריסטלית או חידוש של הפרקט.
בנוסף, בניקיון יסודי, מבצעת חברת הניקיון גם הסרה של כל שאריות האבק מהמשקופים, הדלתות, החלונות, התריסים, הידיות, ניקיון אבק מכל מכשירי החשמל והרהיטים השונים. במידת הצורך יש לדאוג גם לניקיון הספות בתוך הבית וניקיון מערכת הישיבה במרפסת או בפרגולה, זאת באמצעות מכשור מיוחד וחומרים להסרת כתמים על פי סוג הבד (עור, זמש, בד וכו׳). במידה ובביתכם יש וילונות, קיים הצורך להסירם מהקיר ולנקותם על פי סוג הבד או החומר מהם הווילונות עשויים.
ניקיון יסודי המתבצע על ידי חברת ניקיון או איש מקצוע מנוסה, גם כולל את ניקיון שקעי החשמל בקירות, ניקיון ארונות המטבח והכלים עצמם מאבק (בעיקר אלו שמשמשים אותנו לאירוע), ניקיון האסלות והמראות בחדרי האמבטיה, מרפסות, מעקות, ספריות וספרים, מזנונים ופאנלים. במטבח יהיה עלינו גם לנקות את המקרר בצורה יסודית, את הגז, התנור, המגירות וארונות האחסון.
מתי נעשה ניקיון יסודי?
- לפני פסח
- אחת לשלושה חודשים כאשר בין לבין תקופה זו ניקיון לצורך תחזוקה, יספיק בהחלט
ניקיון לצורך תחזוקה
כאשר אנו מבצעים ניקיון לתורך תחזוקה מדובר בניקיון שוטף שמתבצע בין פעם לשלוש פעמים בשבוע או על פי גודל הבית או בהתאם לחלוקה מסודרת על פי חללים. בדרך כלל, ניקיון מהסוג הזה מבצעת מנקה או שאנו מבצעים אותו אפילו בעצמנו. ניקיון זה כולל הסרה של האבק מכל המשטחים והרהיטים בחללים השונים. במטבח מדובר בניקיון ״מלמעלה״ ולא בתוך הארונות עצמם. יש לנקות את כל המשטחים השונים בצורה יסודית שכן מדובר במשטחים בהם אנו עושים שימוש יומיומי, משטחים אשר נוטים ״לתפוס״ חיידקים.
בחדרי השינה נחליף כמובן את המצעים לנקיים, ננקה אבק מהמיטה, השידות, הארונות, נעבור על המראה ועל החלונות. בחדרי האמבטיה יש לעשות שימוש בחומר מחטא באסלות, המקלחונים והכיורים.
בחדרי הילדים מומלץ גם כן לנקות את המיטות, השטיחים, המדפים והצעצועים תוך כדי ארגון וסידור הפריטים השונים.
אחת לחודש מומלץ להוסיף גם ניקיון של התריסים והחלונות, המרפסות ושאר אזורים שהם פחות נגישים לנו ביומיום.
מתי נבצע ניקיון לצורך תחזוקה?
בין פעם לפעמיים בשבוע
ההבדל במחירים
בעוד ניקיון יסודי של כל הבית כולל פוליש או תחזוקה של הרצפה או הסרה של השטיחים וניקיונם מסתכם בעלות של בין 1,000-2,500 שקלים, ניקיון לצורך תחזוקה מתומחר לרוב על פי שעה ונע בין 40-60 שקלים לשעה.
המאמר באדיבות האתר ״טוב תודה״
המבצעים דירוג של חברות ניקיון ומציגים השוואות מחירים לשירותי
ניקיון דירה חדשה